Місячник екології в гімназії

3 мая 2007


Выпуск №:


Просмотров: 10489


20 квітня. 8 година ранку. Звучить чудова музика пробудження природи у виконанні Тетяни Вовченко. Діти поспішають до школи, багатьох малюків ведуть за руку батьки.

А у шкільному дворі сама Земля звертається до них: „Люди, знайдіть вихід, щоб зберегти мене! Я жива. У мене добрі очі. Летять наді мною роки і віки. Ідуть дощі, лежать сніги. Жива я!”

Із запитаннями про екологічний стан довкілля до батьків, дітей, вчителів, мешканців міста звертаються одинадцятикласниці Ірина Костик та Анжела Головіна.

Відповіді були майже однакові: місто засмічене, заросло бур`яном, узбережжя нашого моря не для людей зі слабкою нервовою системою.

Результатом заходу стало оголошення акції „Маленький острівець моєї душі”, за умовами якої будуть визначені «Найчистіша, Найквітучіша та Найоригінальніша ділянки мого рідного дому». Переможців на День гімназії чекає сюрприз.

Вже стало традицією для учнів, які закінчують гімназію, на згадку про своє дитинство і юність садити дерево у дендропарку рідної школи. Започаткували це «зелене море» перший директор школи №2 Григоров Я.А. та перший біолог Л.М. Захарова. І у цьому році 11-й клас посадив тендітне деревце – каштан. А життя його почалося на присадибній ділянці бабусі Оленки Звєрєвої, в землю якої дівчинка ще в 5-у класі кинула насіння цієї рослини. Хай квітує на радість наступним поколінням школярів!

Зберегти можна тільки те, що ти посадив, викохав, виростив, впевнені у гімназії.

На екскурсії у дендропарку рідної школи побували учні молодших класів. Багато цікавого дізналися діти про рослини, що ростуть там. Розповіли їм і про людську жорстокість, яка ламає, знищує красу. Як підсумок – школярі провели конкурс листівок–звернень, які були розповсюджені серед мешканців міста.

Комментариев: 0
Оставить комментарий:
(ваш комментарий будет виден после модерации администратором)
Ваше имя:
Ваш e-mail:
(необязательно)
Ваш комментарий:
Все статьи за
































































































































































Статей: 3064

Ключевых слов: 82

Комментариев: 42