Є над чим задуматися

3 мая 2007


Выпуск №:


Просмотров: 4973


У газеті «Голос України» за 3 квітня під заголовком «Годных к службе с каждым годом всё меньше» читаємо: «Вчера в Украине стартовал очередной призыв на военную службу. Сегодня задача военкоматов – не допустить в армию слабых здоровьем юношей. Например, в Тернопольской области на учёте в военкомате 5,5 тыс. новобранцев, но наденут солдатскую форму всего 710 человек. А остальные негодные к несению военной службы. Большинство страдает сердечно-сосудистыми заболеваниями, желудочно-кишечными, сколиозом и другими болезнями». Така картина типова і для інших регіонів України, в тому числі й для нашого.

Отож є над чим задуматися достойникам у вищих ешелонах влади.

Які причини призвели до такого критичного стану нашого суспільства, коли значна частина його перебуває у хворобливому стані? Кому захищати Вітчизну і яким буде наступне покоління?

На жаль, нікого це не турбує. В тому числі й ті інституції, які безпосередньо покликані цим займатися – школа, сім`я. Одна розумна мати звернулася до редакції газети «Голос України» з таким проханням: «Мой сын – 16 лет, отказывается завтракать. На обед в школу я даю ему бутерброд, а вечером со скандалом принуждаю что-то горячее съесть. Он не понимает, настолько важно в его возрасте питаться, расскажите об этом». Стаття дієтолога М.Кравченко під заголовком «Что ест ваш сын» була опублікована в газеті. «Если ваш сын или дочь капризничают, следите, чтобы их рацион был насыщен следующими продуктами: свежими овощами и фруктами, молочными продуктами, мясом, рыбой, различными крупами (гречкой, овсянкой, перловкой, рисом, пшеницей, пшеном), фруктовыми соками.

Не стоит изо дня в день готовить одни и те же продукты, потому что организм перенасытится теми полезными веществами, что в них есть. Лучше, если вы перечисленные продукты будете есть один-два раза в неделю (кроме фруктов, овощей и соков)».

А хто повинен учити, як правильно харчуватися? Безумовно, школа. І не лише учнів, а й батьків. Адже від цього залежить, яким буде формуватися підліток: слабким, зі слабкою імунною системою, нездатною протистояти різним хворобам, чи загартованим.

Не досягти цього без фізкультури і масової спортивної роботи. З давніх часів люди надавали великого значення фізичним вправам. Слід згадати лише знамениті Олімпійські ігри в Греції, в Спарті, в Римській імперії. Проводиться фізичне виховання і в нас, але не настільки усвідомлено про його вплив на стан здоров`я підлітка. Урок фізкультури – це звичайний урок, як і усі, а він повинен бути чи не першим за значенням і основним предметом у школі.

Отже, щоб підготувати підлітка до служби в армії здоровим і міцним, потрібно в першу чергу: вищим структурам влади змінити своє ставлення до даної проблеми і перебудувати роботу на низах, яка б відповідала потребам сьогодення.

А закінчити хочу заповіддю самураїв. Кожен японець змалку знає: щоб бути щасливим, треба виробити три звички: звичку до постійного здоров’я, до постійної праці, до постійного навчання.

М.І.Красюк, Новоіванівка

Комментариев: 0
Оставить комментарий:
(ваш комментарий будет виден после модерации администратором)
Ваше имя:
Ваш e-mail:
(необязательно)
Ваш комментарий:
Все статьи за

































































































































































Статей: 3066

Ключевых слов: 82

Комментариев: 42