Газ на Спас

3 ноября 2004


Выпуск №: 1


Просмотров: 6996


Ні дощова погода, ані перенесення початку урочистої церемонії на кілька годин не змогли затьмарити радості генічан та гостей міста, які 19 серпня зібралися на площі біля «кільця» при в'їзді, аби стати свідками історичної для міста і району події – запалення газового факелу.

Понад 15 років, поки продовжувалося будівництво газопроводу, усі чекали на цю мить. І ось багаторічна праця будівельників, монтажників, газівників завершена: газ у місті! Державний акт про введення в експлуатацію газопроводу Стрілкове-Щасливцево-Генічеськ підписали голова РДА та директор підприємства «Армопром». Полтавська фірма не лише закінчила будівництво, а й надала нашому районові фінансову підтримку.

– Саме завдяки підтримці, перш за все, з боку Кабміну, особисто Прем'єр-міністра Віктора Федоровича Януковича, керівників Херсонської облдержадміністрації стала можливою ця подія, – підкреслив у своєму виступі на церемонії О.П. Гонтар. Згадав він добрим словом усіх, хто стояв біля витоків будівництва та вклав у нього працю й наполегливість, поперше – колишніх керівників району, В.А. Кобенка, Г.М. Заїченка, В.В. Гаркавого, С.А. Сіренка. Особлива подяка – народному депутатові України С.М. Ніколаєнку.

Добрим знаком стало те, що ця визначна подія трапилась саме на «яблучний» Спас. Тому присутній на урочистій церемонії благочинний Генічеського округу о. Іоанн не лише освятив головний об'єкт – газорозподільну станцію, на якій О.П. Гонтарем було запалено довгоочікувагий факел, а й пригостив мирян освяченими яблуками.

Присутні щиро пораділи за інваліда Великої Вітчизняної війни М.М. Пашкевича. В його домі на вул. Куйбишева теж запалав маленький блакитний вогник. Роботи по газифікації цього та сусіднього будинків виконано підрозділом «Херсонгазу» безкоштовно.

Приємно було спостерігати в очах оточуючих неприховану радість від того, що відбувається. А на обличчях керівників району – задоволення від виконання великої й відповідальної роботи. А ще – натхнення. Нехай вистачить його і на другий етап газифікації. Адже попереду – непроста робота по прокладенню труб високого тиску вулицями міста та підключення до газопроводу об'єктів соцкультпобуту, помешкань населення.

Однією з перших буде газифіковано санаторну школу-інтернат. Техумови і підрядник вже є. Підключення решти споживачів залежитиме від наявності коштів. За твердженнями фахівців лише прокладка труб високого тиску до мікрорайону «стане» десь в 2 мільйони гривень. Звичайно, ні міському бюджету, ні окремому підприємству, ні населенню це не по кишені. Треба кооперуватися. Без згуртованості генічанам сьогодні комунальних проблем не вирішити.

P.S. Редакція газети має намір організувати публікацію матеріалів про історію газифікації району. Сподіваємося, усі, хто долучився до цієї великої справи, не залишаться поза увагою вдячних генічан. Про це – у наступних номерах «ПП».

Комментариев: 0
Оставить комментарий:
(ваш комментарий будет виден после модерации администратором)
Ваше имя:
Ваш e-mail:
(необязательно)
Ваш комментарий:
Все статьи за
































































































































































Статей: 3064

Ключевых слов: 82

Комментариев: 42